Onze praktische aanpak brengt innovaties naar het mkb

Ben je als ambitieuze mkb-ondernemer op zoek naar kennisontwikkeling, onderzoek en toepasbare innovatie of ben je toe aan een scale-up van jouw bedrijf of productieproces? Dan nodigen we je van harte uit om jouw specifieke vraag hier te stellen. Of het nu gaat om R&D, innovatie, validatie, ontwikkeling of het opschalen van vernieuwing, we helpen je graag verder met een expertsessie of een doorverwijzing in ons netwerk.

Daarnaast kun je laagdrempelig kennis maken met het actuele innovatie aanbod en zien met welke projecten en ontwikkelprogramma's TNO mkb’ers helpt versnellen. We hebben daarvoor een aantal diensten ontwikkeld. Met de projectomschrijvingen in de marktplaats krijg je direct inzicht of een dienst bij jouw situatie past. En kun je een inschatting maken van jouw innovatie ROI.

Innovatie diensten voor het mkb

Telefonisch intake-gesprek
Tijdens het intakegesprek bespreken we met elkaar wat jouw vraag is, hoe wij daaraan kunnen bijdragen en welk traject hierin het beste past. We streven er naar jou, met ons advies, een stap verder te brengen in jouw proces.

Expertsessie
Heb je een kleine uitdaging of probleem binnen het bedrijf, maar niet de expertise om het op te lossen? Tijdens een expertsessie komt een expert van TNO bij je langs. Samen werken jullie aan een praktische oplossing van je probleem.

Expertsessie XL
Heb je reeds een expertsessie gehad en zijn jullie erachter gekomen dat de uitdaging complexer is dan gedacht en daarom meer expertise nodig heeft? Dan is er een follow up mogelijk met meerdere experts uit verschillende vakgebieden. We gaan graag verder voor je aan de slag in een pragmatische brainstormsessie op locatie waarin jouw uitdaging centraal staat.

Open lab
Je krijgt toegang tot onderzoeksfaciliteiten, bijvoorbeeld laboratoria voor onderzoek naar duurzame energie-oplossingen. Daar kan je verschillende testen en proeven uitvoeren onder begeleiding van experts.

Gezamenlijk innovatie project
In een project ga je samen met andere ondernemers met een bepaalde innovatie of ontwikkeling aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan productieprocessen verbeteren met machine learning.

Toepassingsscan
TNO is continu bezig met nieuwe technologie en ontwikkelingen. Door middel van een toepassingsscan gaan we verkennen of je die kennis met jouw bedrijf kunt gebruiken, bijvoorbeeld om in de toekomst nieuwe producten te ontwikkelen.

Events & Webinars
Tijdens events of webinars maak je laagdrempelig kennis met TNO en andere bedrijven die interesse hebben in dezelfde onderwerpen. Vaak zijn ze kosteloos en digitaal, waardoor je in aanraking komt met wereldwijde kennis.
bekijk het aanbod

Hoe werkt de marktplaats?

Je kan het aanbod filteren op thema en/of type aanbod. Meer informatie over het type diensten die we aanbieden, vind je hieronder. Op de homepage vind je het meest actuele aanbod en voorbeelden per categorie.

Wanneer je op zoek bent naar het totaal aan projecten, ga je naar projecten.
TNO MKB proposities

De TRL (Technology Readiness Level) is een door NASA ontwikkelde methode om de volwassenheid van een technologie te bepalen op een schaal van 1 tot 9. Hoe hoger de TRL, hoe dichter je bij het naar de markt brengen van een innovatie bent.

Vraag stellen

Heb je een vraag die je niet terug kunt vinden in het actuele aanbod? Neem dan contact met ons op. Dan proberen we je op een andere manier verder te helpen.
stel je vraag

*Het TNO Innovatieplein is nieuw en in bèta gebouwd. TNO wil kijken wat werkt en het aanbod zal waar nodig aangepast en aangevuld worden.